Häromveckan var jag och Maria inbjudna till att vara med och spela in ett avsnitt av podcasten Health for wealth. Personerna bakom denna pod är Ann-Sofie Forsmark och Boel Stier.
Health for wealth är en podd om hållbar hälsa i arbetslivet och den har funnits i drygt två år. Hur gör man för att skapa just hållbar hälsa i arbetslivet är något som diskuteras från olika aspekter och med olika gäster i podden. Läs mer på www.healthforwealth.se och lyssna på vårt och andra avsnitt från podden där!
Vårt avsnitt är nummer 55. Vi samtalar en hel del om myter om mat och vad som egentligen stämmer? Vilka är de största missuppfattningarna som frodas runt lunchborden på arbetsplatserna?
Det som vi lyfter fram är även det vi skriver om i Frisk utan flum och det är inga konstigheter egentligen. Vi slås ibland av att många efterfrågar ”något nytt” när det gäller kost och fysisk aktivitet. Men det som vi verkligen vill trycka på är att vi inte behöver krångla till det så mycket för att uppnå en god hälsa. Vi kommer otroligt långt med att minska stillasittandet i vardagen, träna några gånger i veckan och äta en varierad kost med mycket grönsaker och frukt. Rekommendationerna säger 500 gram frukt och grönt om dagen, samt att vi bör hålla igen på rött kött och charkprodukter.
Det viktigaste är att börja där man är. Allt räknas. Tro aldrig att det inte är ”någon idé” om du inte når upp till diverse rekommendationer. Alla förändringar i positiv riktning gör dig gott! Om du vill ha hjälp med att göra förändringar mot en bättre hälsa, läs mer på www.interventionen.se och anmäl dig till vår nästa grupp som startar i maj.
Trevlig helg!
//Jessica & Maria